Bine ai venit, vizitator! [ Inregistrare | AutentificareFeed RSS  | 

Taxa Auto

Informatii complete despre noua taxa de prima inmatriculare 2012! Taxa de vanzare auto 2012.

Noua taxa auto 2012 a trecut de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie introdusa in Monitorul Oficial al Romaniei incepand cu saptamana viitoare.

Pentru a intelege care sunt schimbarile, cititi mai jos.
Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, asupra unui autovehicul inmatriculat pe teritoriul Statului Roman anterior datei de 1 ianuarie 2007.

Obligatia de plata a taxei intervine si in cazul autovehiculului inmatriculat pentru prima data, in Romania, dupa 1 ianuarie 2007 care intruneste cumulativ urmatoarelor conditii:

a) pentru el nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule

b) face obiectul primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, dupa intrarea in vigoare a prezentei legi, se precizeaza in articolul 4 al propunerii.

Coeficientii taxei calculate pe baza acestui indicator vor scadea astfel uniform cu 25% pentru masinile cu motor Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si non-euro, indiferent de capacitatea cilindrica, cu exceptia masinilor non-euro de 2.001-3.000 centimetri cubi, pentru care taxa scade doar cu 12%, si de peste 3.000 centimetri cubi, unde taxa ramane la acelasi nivel.

Trebuie precizat ca la revanzarea unei masini inmatriculata inainte de 1 ianuarie 2007 in tara, cumparatorul va plati taxa. Taxa se calculeaza in functie de emisiile de CO2, cilindree si norma de poluare.

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule va reduce cu pana la 25% actuala taxa pentru masinile aduse din strainatate, insa va obliga si cumparatorii de masini inmatriculate in Romania inainte de 2007 sa o plateasca, pentru a elimina orice discriminare asa cum cere UE.

Noua lege mai prevede si o rambursare de bani pentru romanii care au inmatriculat o masina dupa 1 iulie 2008, daca au platit mai mult decat taxa auto 2012.

Taxa auto 2012 se calculeaza in functie de tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

UPDATE:
Taxa auto 2014 poate fi calculata pe site-ul ANAF:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2014.html


Top Anunturi Astazi

Top Anunturi Populare